Evolutionary Biology . Genetics . Microbiology

Research Report 2011 - Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology

Was wir von Spucke lernen können: Diversität im Mikrobiom des menschlichen Speichels

What we can learn from spit: Diversity in the human salivary microbiome

Authors

Stoneking, Mark

Departments

Evolutionäre Genetik (Pääbo)
Max-Planck-Institut für evolutionäre Anthropologie, Leipzig

Zusammenfassung
Der menschliche Körper besteht zu mehr als 90 Prozent aus Bakterienzellen. Die Untersuchung der genetischen Variation in Bakterien hat Erkenntnisse über die menschliche Populationsgeschichte, die aus Studien zur genetischen Diversität gewonnen wurden, bestätigt und darüber hinausgehende Erkenntnisse erbracht. Forscher am Max-Planck-Institut für evolutionäre Anthropologie beschreiben die Variation im Mikrobiom des menschlichen Speichels, bestimmen die Faktoren, die das Speichel-Mikrobiom eines Individuums beeinflussen, und identifizieren spezielle Bakterienspezies im menschlichen Speichel.
Summary
More than 90 percent of the human body is made of bacterial cells. Studying genetic variation in bacteria has provided confirmation of insights into human population history from studies of human genetic diversity, and novel insights that go beyond those studies. Researchers at the Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology have begun characterizing variation in the human saliva microbiome. They aim to understand the factors that influence an individual’s saliva microbiome and to identify particular bacterial species that might be informative for studies of human population history.

For the full text, see the German version.

 
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